Rapid-tali a Hajógyári szigeten

2013.11.25 21:09

A Velencei tavi kirándulás jó hangulata után túl hosszúnak tűnt a 2,5 hónap a Népautós szilveszterig. Valamit csak ki kellene találni addig is, valami egyszerűt, amire nem kell senkinek különösebben készülnie, se résztvevőnek, se szervezőnek. Így jött a parkolós ötlet, ami végül nagyon bejött. Régen volt már ilyesmi a klub életében: egy igazi, „ódivatú-boyracer”-es parkolós öszeröffenés.

A november hozta a formáját, mert előző este komoly köd szállt le, és úgy tűnt, a vasárnapnak sem kegyelmez. Sebaj, mi bajunk lehet, gyerünk a talipontra! A 10.30-as kezdést pár perccel elmulasztottuk, így a 4. helyen érkeztünk, majd sorra landoltak a többiek. Egy bő fél órán belül már vagy 15 busz állt sorfalat egymással szemben és előkerültek a régi rutinok, dumálgatás, aprósüti, tea, ilyen-olyan kisebb harapnivalók a kempingasztalon, majd szépen elkezdődött egymás autóinak a nézegetése. Azt gondoltuk, ismerjük már a dörgést, mégis-mégis volt új a nap alatt. Szó került az újításokról, egy-egy érdekesebb sztori az autó alakulásáról, és… És az örök téma; benzin, vagy gázolaj? Na itt megakadt a gramofon tűje, és egyszer csak röffent Szakipapa büszkesége, aki tudott, betódult, magukra rántották a tolóajtót, és GO, TDI!, most brillírozhatsz! Kezek a kapaszkodókon, a szájszélek a fülek tövében, és visszaérkezvén mint az ovisok karácsony után, éppen olyan hangulatban ugrottak ki a sokat látott kockások a tesztmenet végeztével. 

A kesztyűt csak fel kell venni, és ki más bátorodott volna fel a boxeres oldalról, mint Kuszto. Nála is teltházas volt a fellépés, küzdött az öreg WBX, tette, amit bírt, nem vallott szégyent. A visszaút végén – talán már megszokásból is – Kuszto a kis dombocskának fordította a YellowStar orrát, de a csúcstámadás végül csak elmaradt. A WBX vs. TDI vita eldől-e valaha? Nem lehet tudni, de a hangulatot feldobta a kis spontán dirft.

Hogy a show teljes legyen és ne csupán a gázolaj és benzin sisteregjen a hengerekben, Szakipapa egy kis miccs-partyt rögtönzött és ígérte, ha kerül egy combos inverter, a következő alkalommal a kaja mellé kávé is gőzölhet a bögrékben.

Mindeközben érkeztek még autók, új srácok is eljöttek bemutatkozni, így végül T3-ból 21-et számlálhattunk (köztük egy jobb-kormányos és egy osztrák rendszámos táltos), off-autóból pedig éppen egy párat.

A nap már pár órája áttört a párán, és tolta, ami a novemberi ebédidő után kitelik tőle, mikor elkezdett hazaszállingózni a társaság.

Ezen a vasárnapon nyilvánvalóvá lett, jó az ilyen egyszerű, majdhogynem spontán találkozó.

Hát így tértünk vissza a gyökerekhez 2013. november idusán, így esett a Rapid-tali.

 

Gerzson

A fotók a galérián keresztül érhetők el: klikk ide

Vissza

Elérhetőség


kawa +36 30 2161852

© 2013 - t3-tuning.hu

Készíts ingyenes honlapotWebnode